Beste luchtvaartmaatschappijen voor huisdierreizen en hondenbeleid van luchtvaartmaatschappijen - American Kennel Club (2023)

Nu mensen over de hele wereld weer gaan reizen, moeten hondenbezitters zich daarvan bewust zijnveel luchtvaartmaatschappijen hebben hun regels gewijzigdop reizen met huisdieren in het afgelopen jaar. Dus wat moet u weten voordat u met uw hond gaat vliegen en wat zijn de vereisten van de verschillende luchtvaartmaatschappijen? We hebben u gedekt.

Opmerking: deze richtlijnen zijn voor honden die als huisdieren worden beschouwd. De meeste luchtvaartmaatschappijen staan ​​dit toevolledig getrainde hulphondenom in de cabine te rijden zonder koerier. Luchtvaartmaatschappijen zijn niet langer verplicht om dieren met emotionele steun (ESA's) te huisvesten en ze moeten als huisdier reizen.

Ga naar de richtlijnen per luchtvaartmaatschappij.

In samenwerking met Beste luchtvaartmaatschappijen voor huisdierreizen en hondenbeleid van luchtvaartmaatschappijen - American Kennel Club (1)

Vind uw perfecte huis Beste luchtvaartmaatschappijen voor huisdierreizen en hondenbeleid van luchtvaartmaatschappijen - American Kennel Club (2)

*Hondvriendelijke verhuurfilter toegepast op resultaten

Moet je vliegen met je hond?

De eerste vraag is, moet je überhaupt met je huisdier vliegen?

Hoewel vliegreizen soms onvermijdelijk zijn, kan het een negatieve invloed hebben op de gezondheid en het emotionele welzijn van honden. Dr. Jerry Klein, Chief Veterinary Officer van de American Kennel Club, merkt op: "Reizen per vliegtuig kan stressvol zijn voor mensen en honden", eraan toevoegend dat de vreemde geluiden, bezienswaardigheden en geuren van luchthavens en nieuwe bestemmingen een uitdaging kunnen zijn voor huisdieren . In de tussentijd,veranderingen in voeding en waterbij aankomst kan de gastro-intestinale gezondheid van honden worden beïnvloed, en de omwenteling van reizen en tijdzoneveranderingen kunnen leiden totuitdrogingof onderbrekingen van strikte medicatieschema's, zoals insuline voor diabetische honden, wat kan leiden tot mogelijk ernstige gevolgen.

Zoals die waarschuwingen suggereren, is vliegreizen waarschijnlijk een uitdaging voor oudere honden of honden met een onderliggende medische aandoening, een verminderd immuunsysteem of een hartaandoening. Als uw honden in een van deze categorieën vallen, overweeg dan om alleen met hen te vliegen als dit absoluut noodzakelijk is, en zorg er altijd voor dat u zich goed voorbereidt om ervoor te zorgen dat aan hun behoeften wordt voldaan.

Beste luchtvaartmaatschappijen voor huisdierreizen en hondenbeleid van luchtvaartmaatschappijen - American Kennel Club (3)

Het maakt niet uit hoe jong of gezond uw hond is, neem contact op met uw dierenarts voordat u een vlucht neemt. Hier is meer over:

Voorbereiding om met uw hond te vliegen: gezondheidschecklist

Als vliegen zeker de juiste keuze is voor jou en je pup, zorg er dan voor dat je tijd vrijmaakt om het nodige papierwerk te verzamelen, de medische dossiers van je hond up-to-date te houden en aan alle andere vereisten te voldoen.

Zie hieronder voor onze luchtvaartspecifieke informatie over vliegen met honden. Naast het voldoen aan deze vereisten, moet u ervoor zorgen dat:

 • Plan een dierenartsafspraak7-10 dagen voor vertrek, om een ​​onderzoek te ondergaan en ervoor te zorgen dat ze gezond genoeg zijn om te reizen, en om de nodige vaccinaties en boosters te krijgen, plus een hondsdolheidscertificaat. Dr. Klein adviseert dat zelfs als een dergelijk certificaat niet nodig is op uw bestemming, het een goed idee is om het bij de hand te hebben, voor het geval er iets misgaat.
 • Medicijnen! Koop en pak alle medicijnen in die uw hond tijdens de reis nodig heeft, inclusiefhartworm en preventieve middelen tegen vlooien/teken. Als uw hond voorgeschreven medicijnen gebruikt, is het ook een goed idee om een ​​kopie van het recept mee te nemen en er een foto van op uw telefoon te bewaren, voor het geval uw medicijnen opraken of als de medicijnen zoek raken tijdens het transport.
 • Evenzo, als uw hond een voorgeschreven dieet volgt of voedselgevoeligheden heeft, zorg er dan voor dat hij op uw bestemming kan eten. Dit kan betekenen dat je genoeg eten moet inpakken voor de duur van de reis, een ondertekend exemplaar van een recept voor hun eten mee moet nemen of online moet zoeken naar plaatsen waar je het eten op je bestemming kunt kopen.
 • Bezorgd overspanning? "De meeste honden hebben geen kalmerende middelen nodig om te reizen", merkt Dr. Klein op. Hij adviseert om uw plannen met uw dierenarts te bespreken om een ​​manier te vinden om hondenzenuwen tijdens het reizen te beheersen, en om alternatieven voor medicatie te overwegen, zoals kalmerende halsbanden en anti-angst-T-shirts. Als u en uw dierenarts besluiten dat uw hond medicijnen nodig heeft en u een medicijn moet proberen dat nieuw is voor de pup, zorg er dan voor dat u het een paar dagen voordat u op reis gaat, test op bijwerkingen of ongebruikelijke reacties.
 • Wees extra voorzichtig als u reist met een kortsnuitig (of kortsnuitig) ras. "Deze rassen kunnen ademhalingsproblemen krijgen bij verhoogde temperatuur of vochtigheid. Opsluiting in een draagzak kan angst veroorzaken die deze aandoeningen kan verergeren”, merkt Dr. Klein op. Bespreek uw reisplannen met uw dierenarts - het is misschien het veiligst om niet met uw hond te vliegen. Merk ook op dat de meeste luchtvaartmaatschappijen deze honden niet toestaan ​​om in vracht te reizen.
 • Geef uw hond ongeveer zes uur voor vertrek geen eten, maar geef hem wel flessenwater.

Beste luchtvaartmaatschappijen voor huisdierreizen en hondenbeleid van luchtvaartmaatschappijen - American Kennel Club (4)

Maximilian100/Getty Images Plus via Getty Images

Voorbereiding om met uw hond te vliegen: checklist voor luchtvaartmaatschappijen en reisvereisten

 • Quarantaine, vaccinaties, vaccinatieboekjes en gezondheidscertificaten: wat zijn de vereisten op uw bestemming, uw luchtvaartmaatschappij en uw vertrekpunt als het een retourreis betreft? Zorg ervoor dat u ruim van tevoren controleert, de relevante gegevens verzamelt en tijd vrijmaakt om de juiste regelingen te treffen - en ook om eventuele voorschriften voor de reis naar huis te controleren.
 • Zorg voor een goed geventileerde,maat geschikte dragerdie voldoet aan de eisen van uw luchtvaartmaatschappij. Uw hond moet tijdens de vlucht in de reismand blijven, dus hij moet comfortabel zijn en moet kunnen staan, zitten en ronddraaien in de reismand. Bagagedragers voor honden die in de cabine reizen, moeten onder de stoel voorin passen - controleer de specificaties van uw luchtvaartmaatschappij voor de juiste afmetingen.
 • Als u uw hond meeneemt in de cabine, telt de vervoerder bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mee voor uw toegestane handbagage.
 • De meeste luchtvaartmaatschappijen stellen dat uw huisdier zich goed moet gedragen (niet grommen, buitensporig blaffen of storende geluiden of geuren maken) en dat zij zich het recht voorbehouden om reizen te weigeren aan storende huisdieren. Overweeg om te verdienende CGC-titel van uw hondvoor op reis.
 • Informeer uw luchtvaartmaatschappij voordat u op reis gaat dat u een hond meeneemt. Het is altijd een goed idee om direct contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij over het meenemen van een huisdier, aangezien sommige luchtvaartmaatschappijen een limiet hebben voor het aantal toegestane dieren per vlucht. Het is ook een goede kans om te controleren of er regels zijn die u mogelijk over het hoofd hebt gezien.
 • Probeer waar mogelijk rechtstreekse vluchten te vinden.
 • Probeer in de zomer vroeg in de ochtend of later op de avond te vliegen, vooral als je van en/of naar een hete plek reist. Probeer in de winter vluchten midden op de dag te boeken. Bij bepaalde niveaus van hitte en kou mogen honden mogelijk niet meevliegen in vracht of ingecheckte bagage.

De juiste huisdierendrager kiezen die in de cabine is toegestaan

Over het algemeen geldt dat als uw reismand voor huisdieren (met uw huisdier erin) onder de stoel voor u past, uw hond mee kan in de cabine op vluchten die dit toestaan. Meestal is dit een hond met een gewicht tot ongeveer 20 pond. Neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij om specifieke vereisten te bevestigen.

Volg deze algemene richtlijnen wanneereen hondenmand kiezen:

 • Huisdieren moeten kunnen staan ​​en zitten, zich normaal kunnen omdraaien en in een natuurlijke positie in hun reismand kunnen liggen zonder de zijkanten of bovenkant van de reismand aan te raken.
 • Harde, niet-inklapbare kennels kunnen tijdens uw reis niet groter zijn dan de afmetingen onder de stoel van een vliegtuig. De reserveringsbalie kan uw maximale afmetingen verifiëren op basis van uw vliegtuig.
 • Zachtzijdige, inklapbare kennels kunnen iets groter zijn, maar moeten nog steeds onder de stoel passen zonder de drager te veel in te klappen. Deze dragers moeten veilig, gewatteerd, waterbestendig zijn en aan ten minste twee kanten ventilatie hebben.

Wij raden deSherpa Original Deluxe door de luchtvaartmaatschappij goedgekeurde draagtas voor honden en katten. Uitcheckenandere opties die we hebben onderzocht.

Beste luchtvaartmaatschappijen voor huisdierreizen en hondenbeleid van luchtvaartmaatschappijen - American Kennel Club (5)

Vliegen met uw hond: een gids per luchtvaartmaatschappij

De volgende richtlijnen zijn up-to-date op het moment van schrijven en bieden een gedistilleerde versie van de regels van luchtvaartmaatschappijen. Controleer altijd de eigen materialen van uw luchtvaartmaatschappij voordat u een vlucht boekt en communiceer rechtstreeks met uw luchtvaartmaatschappij voordat u op reis gaat.

Beste luchtvaartmaatschappijen voor huisdierreizen en hondenbeleid van luchtvaartmaatschappijen - American Kennel Club (6)

Reisrichtlijnen voor huisdieren van Alaska Airlines

Gezondheids- en vaccinatievereisten:Honden die in vracht worden vervoerd, moeten een gezondheidscertificaat hebben dat is gedateerd binnen 10 dagen na de heenreis en 30 dagen na de terugreis. Er is geen gezondheidscertificaat nodig voor huisdieren die in de cabine reizen, maar alle huisdieren moeten in goede gezondheid verkeren en de luchtvaartmaatschappij behoudt zich het recht voor om reizen te weigeren aan huisdieren die duidelijk in nood zijn.

Zijn honden toegestaan ​​in de cabine?Ja, zolang ze minimaal acht weken oud en gespeend zijn.

Zijn er andere beperkingen voor honden in de cabine?Ja. De hoofdcabine biedt plaats aan maximaal vijf reistassen voor huisdieren per vlucht; eerste klas is geschikt voor één. Een passagier kan maximaal twee reistassen voor huisdieren in de hoofdcabine hebben, op voorwaarde dat de aangrenzende stoel ook deel uitmaakt van zijn eigen boeking. Er kunnen maximaal twee honden in dezelfde reismand reizen, op voorwaarde dat ze niet in nood verkeren en dat ze goed passen en er geen lichaamsdelen uitsteken.

Zijn honden toegestaan ​​in de vracht/bagageruimte?Ja, zolang ze minimaal acht weken oud en gespeend zijn.

Zijn kortschedelige honden toegestaan ​​in vracht?Nee.

Zijn er andere beperkingen voor honden in vracht?Huisdieren mogen van 15 november t/m 10 januari niet meereizen. Er kunnen ook specifieke incheckvereisten gelden op de luchthaven van vertrek.

Zijn er kosten verbonden aan het reizen met uw huisdier?Ja: $ 100 per enkele reis om zowel in vracht als in de cabine te reizen.

Het volledige huisdierenbeleid van Alaska Airlines.

Beste luchtvaartmaatschappijen voor huisdierreizen en hondenbeleid van luchtvaartmaatschappijen - American Kennel Club (7)

Reisrichtlijnen voor huisdieren van American Airlines

Gezondheids- en vaccinatievereisten:Geen certificaatvereisten vermeld voor honden die in de cabine reizen, maar informeer bij de luchtvaartmaatschappij.

Zijn honden toegestaan ​​in de cabine?Ja, op de meeste vluchten tot 11 uur en 30 minuten binnen de VS (exclusief Hawaï) of naar Canada, Mexico, Midden-Amerika en enkele andere bestemmingen. Honden moeten minimaal acht weken oud zijn.

Zijn er andere beperkingen voor honden in de cabine?Ja: afhankelijk van de vlucht zijn er maximaal vijf of zeven kennels toegestaan ​​in het vliegtuig, hulpdieren niet meegerekend.

Zijn honden toegestaan ​​in de vracht/bagageruimte?Ja, honden mogen meevliegen in vracht. Vanwege pandemische vluchtwijzigingen is de service voor ingecheckte huisdieren momenteel niet beschikbaar, maar de luchtvaartmaatschappij accepteert alleen ingecheckte huisdieren aan de ticketbalie voor actieve Amerikaanse militairen die voor opdrachten reizen.

Zijn er kosten verbonden aan het reizen met uw huisdier?Ja: $ 125 voor handbagage, $ 200 ($ 150 voor Brazilië) voor militair geruit huisdier, en prijzen variëren op basis van grootte en bestemming voor vracht.

Het volledige huisdierenbeleid van American Airlines.

Beste luchtvaartmaatschappijen voor huisdierreizen en hondenbeleid van luchtvaartmaatschappijen - American Kennel Club (8)

Delta Air Lines Reisrichtlijnen voor huisdieren

Gezondheids- en vaccinatievereisten:Geen certificaatvereisten vermeld voor honden die in de cabine reizen, maar informeer bij de luchtvaartmaatschappij.

Zijn honden toegestaan ​​in de cabine?Ja, zolang ze ten minste 10 weken oud zijn voor binnenlandse reizen, 15 weken oud voor reizen van of naar de Europese Unie en 16 weken oud voor reizen naar de VS vanuit andere landen.

Zijn er andere beperkingen voor honden in de cabine?Het aantal toegestane huisdieren per vlucht varieert afhankelijk van het vliegtuig, tot een maximum van vier. Huisdieren worden toegelaten op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Per kennel is één huisdier toegestaan, met enkele uitzonderingen voor puppy's.

Zijn honden toegestaan ​​in de vracht/bagageruimte?Nee. Vanwege pandemische vluchtwijzigingen mogen honden op het moment van schrijven niet worden ingecheckt in de vracht.

Zijn er kosten verbonden aan het reizen met uw huisdier?Ja: $ 125 naar de VS, Canada en Puerto Rico.

Delta's volledige huisdierenbeleid.

Beste luchtvaartmaatschappijen voor huisdierreizen en hondenbeleid van luchtvaartmaatschappijen - American Kennel Club (9)

Frontier AirlinesHuisdier Reisrichtlijnen

Gezondheids- en vaccinatievereisten:Frontier heeft geen gezondheidscertificaat nodig voor honden die meereizen in de cabine op binnenlandse vluchten (maar uw bestemmingsland wel). Gezondheidscertificaten zijn vereist voor internationale vluchten.

Zijn honden toegestaan ​​in de cabine?Ja, op alle binnenlandse vluchten, plus vluchten van/naar de Dominicaanse Republiek en Mexico.

Zijn er andere beperkingen voor honden in de cabine?Frontier verzoekt u uw hond tijdens de vlucht geen eten of drinken te geven.

Zijn honden toegestaan ​​in de vracht/bagage?Nee.

Zijn er kosten verbonden aan het reizen met uw huisdier?Ja: $ 99 per enkele reis.

Frontier's volledige huisdierenbeleidj.

Beste luchtvaartmaatschappijen voor huisdierreizen en hondenbeleid van luchtvaartmaatschappijen - American Kennel Club (10)

Hawaiian AirlinesHuisdier Reisrichtlijnen

Gezondheids- en vaccinatievereisten:Gezondheidscertificaten zijn vereist voor honden die zowel in de cabine als in de vracht-/bagageruimte reizen. De luchtvaartmaatschappij raadt ook aan om contact op te nemenhet ministerie van Landbouw van Hawaïvoor vertrek, voor informatie over quarantaine en vaccins.

Zijn honden toegestaan ​​in de cabine?Ja, op bepaalde vluchten.

Zijn er andere beperkingen voor honden in de cabine?Ja: het totale gewicht van het huisdier en de reismand mag niet meer zijn dan 25 kilo. Hawaiian vraagt ​​reizigers met huisdieren in de cabine om een ​​uur voor de algemene check-in in te checken. En in tegenstelling tot veel andere luchtvaartmaatschappijen telt Hawaiian uw handbagage niet mee in uw handbagage. De luchtvaartmaatschappij vraagt ​​passagiers ook om 48 uur van tevoren op de hoogte te stellen als ze van plan zijn een huisdier mee aan boord te nemen.

Zijn honden toegestaan ​​in vracht/ruimbagage?Ja, maar het gewicht van het huisdier en de reismand mag niet meer zijn dan 70 lbs.

Zijn kortschedelige honden toegestaan ​​in vracht-/ingecheckte bagage?Hawaiian merkt op dat reizen met kortschedelige rassen in vracht en ingecheckte bagage "ten zeerste wordt afgeraden en niet wordt aanbevolen", maar vermeldt niet dat het niet is toegestaan.

Zijn er andere beperkingen voor honden in vracht-/ingecheckte bagage?Ja: kijk op de website van de luchtvaartmaatschappij voorkrat- en gewichtsspecificaties. Bovendien mogen huisdieren niet worden ingecheckt als vracht op veel vluchten tussen 15 april en 15 oktober van elk jaar, en huisdieren mogen niet reizen als ingecheckte bagage of vracht als de temperatuur lager is dan 20F of hoger dan 85F op de plaats van herkomst, bestemming of aansluiting luchthaven.

Zijn er kosten verbonden aan het reizen met uw huisdier?Ja: voor reizen tussen Hawaï en Noord-Amerika geldt een vergoeding van $ 125 per enkele reis voor huisdieren in de cabine en $ 225 per enkele reis voor huisdieren die in vracht of ingecheckte bagage reizen.

Het volledige huisdierenbeleid van Hawaiian.

Beste luchtvaartmaatschappijen voor huisdierreizen en hondenbeleid van luchtvaartmaatschappijen - American Kennel Club (11)

JetBluePet-reisrichtlijnen

Gezondheids- en vaccinatievereisten:Uw hond heeft ID-tags en een huisdiervergunning nodig. JetBlue heeft voor haar eigen doeleinden geen gezondheids- of vaccincertificeringen nodig, maar de luchtvaartmaatschappij merkt wel op dat passagiers verantwoordelijk zijn voor het naleven van de invoervereisten voor dieren op hun bestemming.

Zijn honden toegestaan ​​in de cabine?Ja, op alle binnenlandse vluchten en sommige internationale.

Zijn er andere beperkingen voor honden in de cabine?Ja: per vlucht zijn maximaal vier huisdieren toegestaan. Het gecombineerde gewicht van de hond en de reismand mag niet meer zijn dan 20 pond en er is slechts één huisdier per reismand toegestaan.

Zijn honden toegestaan ​​in vracht/ruimbagage?Nee.

Zijn er kosten verbonden aan het reizen met uw huisdier?Ja: $ 125 per enkele reis.

Het volledige huisdierenbeleid van JetBlue.

Beste luchtvaartmaatschappijen voor huisdierreizen en hondenbeleid van luchtvaartmaatschappijen - American Kennel Club (12)

Southwest AirlinesHuisdier Reisrichtlijnen

Gezondheids- en vaccinatievereisten:Southwest vermeldt geen vereisten voor gezondheidscertificering, maar zoals altijd zijn passagiers verantwoordelijk voor het naleven van alle gezondheids- of quarantainevereisten op hun bestemming.

Zijn honden toegestaan ​​in de cabine?Ja, op binnenlandse vluchten, maar niet op internationale vluchten of een reisschema met een internationale vlucht. Honden moeten minimaal acht weken oud zijn om te reizen.

Zijn er beperkingen voor honden in de cabine?Ja: Southwest accepteert maximaal zes reistassen voor huisdieren per vlucht en één reismand voor huisdieren per klant. Er kunnen maximaal twee huisdieren van dezelfde soort in één reismand worden vervoerd.

Zijn honden toegestaan ​​in vracht/ruimbagage?Nee.

Zijn er kosten verbonden aan het reizen met uw huisdier?Ja: $ 95 per enkele reis per koerier.

Het volledige huisdierenbeleid van Southwest.

Beste luchtvaartmaatschappijen voor huisdierreizen en hondenbeleid van luchtvaartmaatschappijen - American Kennel Club (13)

Reisrichtlijnen voor huisdieren van Spirit Airlines

Gezondheids- en vaccinatievereisten:Spirit heeft geen gezondheidscertificaat nodig voor honden die in de cabine reizen, behalve voor reizen naar de Amerikaanse Maagdeneilanden. Een hondsdolheidscertificaat is vereist voor huisdieren die naar Puerto Rico reizen.

Zijn honden toegestaan ​​in de cabine?Ja, alleen op binnenlandse vluchten en op voorwaarde dat ze minstens acht weken oud en gespeend zijn.

Zijn er andere beperkingen voor huisdieren in de cabine?Ja: per gast is één reismand toegestaan, met maximaal twee huisdieren per reismand. Het gecombineerde gewicht van het huisdier en de reismand mag niet meer zijn dan 40 pond.

Zijn honden toegestaan ​​in vracht/ruimbagage?Nee.

Zijn er kosten verbonden aan het reizen met uw huisdier?Ja: $ 110 per huisdiercontainer, enkele reis.

Het volledige huisdierenbeleid van Spirit.

Beste luchtvaartmaatschappijen voor huisdierreizen en hondenbeleid van luchtvaartmaatschappijen - American Kennel Club (14)

Reisrichtlijnen voor huisdieren van United Airlines

Gezondheids- en vaccinatievereisten:Alle dieren die de VS binnenkomen, moeten een geldig certificaat van vaccinatie tegen hondsdolheid hebben, met vaccinaties die ten minste 30 dagen voor aankomst in de VS zijn voltooid.

Zijn honden toegestaan ​​in de cabine?Ja, op alle binnenlandse vluchten behalve van en naar Hawaï, en sommige internationale vluchten. Ze moeten minimaal 16 weken oud zijn.

Zijn er andere beperkingen voor honden in de cabine?Ja: er zijn maximaal vier reistassen voor huisdieren per vlucht in economy en twee in premiumklassen. Uw reismand voor huisdieren telt niet mee voor uw handbagage. En pitbullrassen zijn niet toegestaan ​​in de cabine.

Zijn honden toegestaan ​​in vracht/ruimbagage?Nee: op het moment van schrijven is het PetSafe-vrachtprogramma van United voor huisdieren opgeschort vanwege de pandemie.

Zijn er kosten verbonden aan het reizen met uw huisdier?Ja: $ 125 per enkele reis, plus een extra servicetoeslag van $ 125 voor bepaalde (lange) tussenstops.

Het volledige huisdierenbeleid van United.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated: 11/11/2023

Views: 5751

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.