Concertticketverzekering: Voordeel voor koper en verkoper (2023)

Wat is een concertticketverzekering precies en wat dekt deze?

Concertticketverzekering: Voordeel voor koper en verkoper (1)Na een paar jaar waarin live-evenementen werden geannuleerd, verplaatst of verplaatst naar virtuele platforms vanwege de COVID-19-pandemie, zijn fans nu iets om naar uit te kijken! Tickets voor evenementen gaan meestal weken, zo niet maanden voorafgaand aan een showdatum in de verkoop. Dit geeft potentiële kaartkopers de tijd om aanpassingen te maken, zoals verlof aanvragen voor werk, reizen of babysitters voordat ze zich aan een evenement committeren.

In het voorbeeld van grote headliners zoals Taylor Swift, hebben fans de neiging om kaartjes te kopen zodra ze in de uitverkoop gaan, terwijl andere accommodaties later moeten uitzoeken. Het kan moeilijk zijn om zo ver van tevoren te plannen, vooral met maanden tussen de kaartaankoop en het evenement zelf. Tickets zijn een investering van tijd en geld. Net zoals een vliegticket een investering is, zijn er veel dingen die van invloed kunnen zijn op iemands vermogen om een ​​ticket te gebruiken. Een concertkaartjesverzekering kan concertbezoekers gemoedsrust bieden, omdat het werkt om de investering van de fans (het kaartje) te beschermen tegen dingen waar ze geen controle over hebben.

Wat kan een verzekering voor concertkaartjes nu precies dekken? De specifieke dekking verschilt per bedrijf, maar over het algemeen kan een concertticketverzekering de volledige kosten van het ticket dekken (100% restitutie), belastingen en toeslagen op het ticket en andere evenementgerelateerde kosten, zoals parkeren. Maar voordat u ervoor kiest om uw klanten een verzekering voor concertkaartjes aan te bieden, zijn er een paar dingen die u moet overwegen. Overweeg hoe het uw klant/verkoper-relatie ten goede kan komen of tijd en middelen van het bedrijf kan beschermen voor mogelijke verzekeringsclaims.

Waar u op moet letten voordat u een concertticketverzekering aanbiedt aan kopers

Ticketverzekering wordt vaak gezien als bescherming voor de ticketkopers. Hoewel het hen bescherming biedt, biedt het ook verschillende voordelen voor jou als ticketverkoper/locatie. Door gebruik te maken van de middelen die verzekeringsmaatschappijen bieden, zoals afdelingen voor archivering, claims en klantenservice, kunt u deze middelen aan uw kaartkopers verstrekken en een loyaliteitsdynamiek met uw klanten opbouwen. Als mensen het gevoel hebben dat bedrijven om hen geven en de extra moeite doen om voor hen te zorgen, komt dat een heel eind en kan het meestal een levenslange relatie met die klanten opbouwen. Dit is een belangrijke reden waarom het aanbieden van bescherming aan uw klanten voor shows een impact kan hebben op hun ervaring en algehele relatie met uw locatie in de toekomst.

Vermindering van het aantal verzekeringsclaims

Het is de taak van de verzekeringsmaatschappijen om het beenwerk van verzekeringsclaims op zich te nemen en rechtstreeks af te rekenen met de kaarthouders die om welke reden dan ook niet langer een evenement kunnen bijwonen. Door het beenwerk uit handen te geven aan verzekeringsmaatschappijen, houdt het uw bureau vrij voor andere zaken. Door uw directe betrokkenheid bij claims voor ticketrestitutie weg te nemen, hoeft u niet zelf elke aanvraag te behandelen. In plaats daarvan gebruikt u de middelen van de verzekeringsmaatschappij om de directe impact op uw kant te verminderen.

Helaas zijn er fans die de verzekering kopen zonder de kleine lettertjes te lezen, omdat ze dichter bij de showdatum willen beslissen of ze wel of niet aanwezig willen zijn. Aangezien "op het laatste moment besluiten dat je de show niet wilt bijwonen" geen gedekt incident is, is de verzekeringsmaatschappij degene die de verantwoordelijkheid op zich neemt om heen en weer te gaan met de klant en eventuele verwarring of frustratie op te lossen. heeft misschien.

Klantenbinding

Concertticketverzekering: Voordeel voor koper en verkoper (2)Door fans de mogelijkheid te bieden om een ​​ticketverzekering toe te voegen aan hun concerttickets, geeft u ze de mogelijkheid om preventieve maatregelen te nemen tegen onvoorziene problemen die ze kunnen tegenkomen. Nu al een show moeten missen is jammer voor de fans, maar het niet kunnen krijgen van restitutie van een ticket maakt de situatie nog frustrerender. Vooral als er iets buiten hun macht is waardoor ze de show niet kunnen bijwonen. Het kan een lange weg gaan om een ​​ticketverkoper te zijn die een ticketverzekering aanbiedt, omdat het een beetje van die angel weg kan nemen van de klant.

En zoals hierboven vermeld, zijn er mensen die de verzekering kopen en op het laatste moment besluiten dat ze gewoon niet naar de show willen en een verzekering willen aanvragen. Als u de verzekeringsmaatschappij rechtstreeks met de klant kunt laten afhandelen, bespaart u niet alleen tijd en energie bij het omgaan met de klant, maar is het ook iemand die onder een andere bedrijfsnaam slecht nieuws brengt. Ja, de verzekering is gekocht via uw ticketplatform, maar u bent niet degene die hen het slechte nieuws ontzegt dat ze niet in aanmerking komen voor restitutie.

Welke route u ook kiest, de relatie die klanten met u hebben is waardevol, dus het kan op de lange termijn nuttig zijn om tijdens het hele proces na te denken over hun perspectief. Door hun behoeften en pijnpunten preventief aan te pakken, kunt u uw relatie behouden en leiden tot een algehele versterkte dynamiek van klantloyaliteit.

De COVID-19-pandemie heeft sommige ticketverzekeringen gewijzigd.

Voorafgaand aan de COVID-19-pandemie dekten de ticketverzekeringen doorgaans geen ziektes die verband hielden met de epidemie. Kort gezegd, als kaarthouders ziek werden door griep, COVID-19 opliepen of een andere ziekte hadden, zouden de verzekeringsmaatschappijen hun ticket waarschijnlijk niet terugbetalen. Aangezien de live-entertainmentruimte een enorme klap kreeg als gevolg van de COVID-19-pandemie, zijn deze bepalingen in enkele van de belangrijkste verzekeringspolissen bijgewerkt om ziekten op te nemen. Dit geldt over het algemeen voor alle kaarthouders rechtstreeks (als ze ziek zijn geworden), als een oppas door ziekte moet afzeggen of als de kaarthouder voor iemand moet zorgen die door een ziekte is getroffen.

Hieronder zal ik bespreken hoe deze beleidsupdates zowel de kaartkopers als de verkopers ten goede komen, maar over het algemeen worden ze uitgebreid met veelvoorkomende problemen die mensen echt ervaren en die van invloed zijn op hun vermogen om live-evenementen bij te wonen.

Hoe een ticketverzekering jou (de locatie/verkoper) en de ticketkopers kan helpen

Naast het bieden van gemoedsrust voor de kaartkopers, kan uw locatie, de kaartverkoper, om een ​​aantal redenen profiteren van een verzekering. Je kunt een ticket dat is terugbetaald aan de klant voor elke gedekte omstandigheid doorverkopen, dit gebruiken als een hulpmiddel om de zaal te vullen en zoveel mogelijk stoelen te verkopen. Sindskaartverkoopeen hoofdprioriteit zijn voor locaties, kan het in je voordeel spelen om verzekeringen aan te bieden, zodat terugbetaalde tickets weer in de verkoop kunnen gaan zodat andere fans ze kunnen kopen. Vanuit het perspectief van de locatie hierop inspelend, kan het aanbieden van een verzekering leiden tot een hoger aantal gevulde stoelen en financieel gewin omdat de verzekeringsmaatschappij hun ticket terugbetaalt en niet de locatie, maar de locatie kan het ticket doorverkopen. Met andere woorden: locaties houden het geld dat voor het ticket is betaald en kunnen het ook doorverkopen. In wezen heeft het de kans om hetzelfde ticket twee keer te verkopen.

Concertticketverzekering: Voordeel voor koper en verkoper (3)Neem het voorbeeld van een kaarthouder die niet naar een show kan komen omdat ze naar een andere stad vlogen voor de show, maar slecht weer annuleerde of vertraagde hun vlucht. Als de verzekering bij het ticket is gekocht, kunnen zowel de tickethouder als de verkoper met positieve ervaringen weglopen van deze ervaring. De tickethouder zou in aanmerking komen voor een terugbetaling van zijn ticket van de verzekeringsmaatschappij en jij, de ticketverkoper, zou dat ticket kunnen omdraaien en doorverkopen aan een andere fan. Dit zorgt ervoor dat u nog steeds elke beschikbare stoel en elk ticket gebruikt. Omdat het de klanten beschermt tegen het onverwachte, beschermt het jou en je kaartverkoopmogelijkheden.

Over het algemeen kan het een goede gewoonte zijn om te beoordelen welke kansen u wilt nemen en hoe u met uw beleggingen wilt omgaan. Tickethouders zijn gefocust op het beschermen van hun investering (het ticket) en voor jou, de locatie, zijn ze gefocust op het beschermen van jouw investering in totale ticketverkoop en -inkomsten. Voor beide partijen zijn deze investeringen kwetsbaar voor zaken waar niemand controle over heeft.

Voor zowel de kaartkopers als de verkopers kan een verzekering veel dekkingsvoordelen bieden, zoals hierboven vermeld, maar het is een beslissing die elke persoon en elk bedrijf moet nemen voor hun eigen unieke situatie. Niet alle locaties kozen ervoor om een ​​ticketverzekering aan te bieden. Hoe dan ook, het moet een weloverwogen beslissing zijn. U moet weten welke opties u heeft en hoe deze u kunnen helpen bij het prioriteren van uw energie en hulpbronnen.

Als u bijvoorbeeld een groter bedrijf bent en over middelen beschikt om verzekeringsclaims en klantenoproepen af ​​te handelen, kunt u besluiten deze middelen niet uit te besteden en in eigen beheer te houden. Of misschien bent u een kleinere locatie en zijn er niet genoeg mensen of middelen om te besteden aan een terugbetalings- of claimafdeling. Natuurlijk willen kleinere locaties die een beperkt aantal tickets verkopen geen ticketverzekering aanbieden, maar liever de relatie met de kopers rechtstreeks onderhouden en af ​​en toe een verzoek om terugbetaling van tickets afhandelen.

Zoals de COVID-19-pandemie ons allemaal heeft geleerd, kan alles in een oogwenk veranderen. Voorbereid zijn en opties hebben, kunnen jou en je fans op de lange termijn beschermen. Er is geen universele strategie voor het aanbieden van een ticketverzekering. Elke locatie moet beslissen wat goed is voor hen, hun fans en hun artiesten. Als u op de hoogte bent van de opties voor ticketverzekeringen, kunt u de nuances doorzien van hoe dit dergelijke relaties beïnvloedt.

Bibliografie:

"Allianz: bescherming van evenemententickets."Allianz Partners VS,

https://www.allianzworldwidepartners.com/usa/products-and-solutions/event-ticket-protection.html

"Wat wordt gedekt door de Allianz Global Assistance Event Ticket Protector-verzekering?"Ticketmaster hulp,https://help.ticketmaster.com/hc/en-us/articles/9786085554833-What-is-covered-by-Allianz-Global-Assistance-Event-Ticket-Protector-Insurance-

Epatterson@council.bbb.org, en Better Business Bureau. “BBB TIP: Moet je een ticketverzekering afsluiten voor je volgende evenement?”BBB, 17 mei 2023,https://www.bbb.org/article/news-releases/26067-bbb-tip-should-you-purchase-ticket-insurance-for-your-next-event

"Waarom u een ticketverzekering zou moeten aanbieden en waarom het de moeite waard is om te kopen."Evenementenkubus,https://www.eventcube.io/blog/benefits-of-ticket-insurance. Geraadpleegd op 23 juni 2023.

Gerelateerde berichten:

Online Event Ticketing: meer dan een gemak

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated: 17/01/2024

Views: 5865

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.