Een vliegticket kopen voor iemand anders (een stapsgewijze handleiding) (2023)

Naarmate je volwassener wordt en meer verantwoordelijkheid krijgt (zelfs het soort dat je niet wilt), kan er een tijd komen dat je moet weten hoe je een vliegticket voor iemand anders kunt kopen.

Een vliegticket kopen voor iemand anders is eenvoudig.Het enige dat u hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat u de passagiersgegevens precies zo vermeldt als op hun identiteitsbewijs (rijbewijs, door de overheid uitgegeven identiteitskaart of paspoort).U kunt elke vorm van betaling gebruiken, ook als deze niet gebonden is aan de passagier.

Dat gezegd hebbende, ik heb in de loop der jaren genoeg vliegtickets voor anderen gekocht om te weten dat het niet altijd een soepel en probleemloos proces is. Het volgende is een stapsgewijze handleiding om dit te doen zonder ervoor te zorgen dat de persoon voor wie je het kaartje koopt je voor altijd haat (omdat hij incompetent is):

Inhoudsopgave

Een lijst met wat je nodig hebt om een ​​vliegticket voor iemand anders te kopen

Ongeacht waar u het vliegticket koopt of hoe u het koopt, er zijn verschillende items die u moet verstrekken om de aankoop geldig te maken. Hieronder volgt een checklist met de belangrijkste zaken die u nodig heeft om een ​​vlucht voor iemand anders te boeken. Deze lijst omvat, maar is niet beperkt tot:

Basis informatie

Basisinformatie zoals naam, leeftijd, telefoonnummer en adres zijn essentiële stukjes informatie die nodig zijn om de persoon als kaarthouder te registreren. Het is niet anders dan een kaartje voor jezelf kopen.

1. Identificatie

Het verifiëren van de identiteit van de tickethouder is ook nodig om het ticket aan de passagier te bevestigen. Geldige vormen van identificatie omvatten (maar zijn niet beperkt tot) een rijbewijs, een paspoort, een groene kaart of een door de staat uitgegeven algemene identificatiekaart.

Als u een ticket koopt voor een (eventueel alleenreizende) minderjarige,deze gids zou kunnen helpen.

2. Paspoort en VISA (indien van toepassing)

Paspoorten zijn een must als de kaarthouder internationaal gaat reizen. Afhankelijk van de bestemming kan een VISA ook nodig zijn om aan boord van de vlucht te gaan.

Controleer altijd goed wat de VISA-vereisten zijn voordat u de reisroute boekt! Ik heb in mijn jonge jaren menig reis verpest vanwege verwarring over VISA's en internationale reizen.

Betaling

Als het gaat om het betalen van het ticket zelf, is het vrij eenvoudig. Het belangrijkste om te weten is dat u elke gewenste vorm van betaling kunt gebruiken - of het nu van u is, de passagiers of een derde partij (zoals een bedrijf dat de reis mogelijk financiert). De naam en gegevens op de gebruikte betaalmethode hoeven niet overeen te komen met de naam en gegevens van de passagier.

Het volgende is enkele belangrijke informatie om te weten of u met een creditcard of een frequent flyer-puntensaldo betaalt:

1. Creditcard

De eenvoudigste en meest efficiënte manier om een ​​vliegticket voor iemand anders te kopen, is door uw creditcard te gebruiken. Houd er rekening mee dat de informatie van de kaarthouder over de kaarthouder moet gaan, niet over de creditcardgebruiker.

Houd er rekening mee dat sommige luchtvaartmaatschappijen van de passagier eisen dat hij de creditcard op de luchthaven aan een ticketingagent voorlegt als secundaire vorm van identificatie als er iets misgaat tijdens het inchecken. In mijn ervaring is dit een zeer zeldzame gebeurtenis en het is niets om je zorgen over te maken.

2. Frequent flyer-punten en miles

Frequent flyer-miles (punten) zijn een andere gemakkelijke optie vanwege hun flexibiliteit met betrekking tot hoe het ticket kan worden geschonken.U kunt uw frequent flyer-nummer voor iemand anders gebruikendoor een ticket te registreren op naam van de persoon met uw milesofrechtstreeks punten aan hen kopen/schenken zodat ze zelf het ticket kunnen kopen.

Het is ook essentieel om in gedachten te houden dat de vereisten en voorschriften per luchtvaartmaatschappij kunnen verschillen. Controleer altijd bij de specifieke luchtvaartmaatschappij of u de juiste gegevens en documenten verstrekt om ervoor te zorgen dat de tickethouder geen problemen ondervindt tijdens het inchecken op de luchthaven.

Een vliegticket kopen voor iemand anders (een stapsgewijze handleiding) (2)

Houdt je werk je met beide benen op de grond?

Leer hoe je MEER kunt reizen terwijl je minder werkt (zonder ontslagen te worden) met tips uit mijn diepgaande e-book. Het is het boek waarvan je baas niet wil dat je het leest!
Klik hier om meer te leren

Het stapsgewijze proces

Zoals ik al eerder aangaf, is het kopen van een vliegticket voor iemand anders niet zo heel anders dan het kopen van een vliegticket voor jezelf. Denk hier niet te lang over na!

Stap 1: onderzoek

Allereerst wil je wat onderzoek doen naar de regels en voorschriften van de luchtvaartmaatschappij waarvan je koopt, evenals eventuele beperkingen die het land waarin de persoon zich bevindt of waar hij naartoe reist, heeft ingesteld.

Ik kan het aantal keren dat ik vliegtickets heb gekocht niet tellen in een uitbarsting van kinderlijke opwinding, om me daarna te realiseren dat ik niet genoeg onderzoek heb gedaan. Het annuleren (of opnieuw plannen) van een bestaand vliegticket is een erg dure aangelegenheid vanwege alle kosten die ermee gemoeid zijn.

Stap 2: bevestiging

Voordat u begint met het registreren van informatie of betalen, moet u de details van de vlucht bevestigen. Deze details kunnen de datum van de vlucht bevatten en waar de persoon naartoe zal vliegen.

Ik noem dit een zeer belangrijke stap, omdat het vaak moeilijk is om het exacte schema (en de vereisten) van een andere persoon te kennen. Het is gemakkelijk om vluchten voor onszelf te boeken, maar er ontstaat een heel nieuw niveau van verwarring en chaos als we het voor iemand anders doen.

Zodra u de details heeft vergrendeld (voor zowel de vluchten als de persoon voor wie u het ticket boekt), bent u klaar om door te gaan naar de volgende stap.

Stap 3: passagiersgegevens

Registreer het ticket op naam van degene voor wie je het ticket koopt. Ook al betaal je voor het ticket van iemand anders (eventueel met je eigen creditcard), het is essentieel dat je naam niet op het ticket staat, aangezien jij niet degene bent die het gebruikt.

Het is ook erg belangrijk dat je de naam correct spelt!Een verkeerd gespelde naam op een vliegticket is niet ernstigals het een kleine vergissing is, maar een grote vergissing (zoals het hebben van een geheel andere naam) verhindert dat het ticket geldig is.

Stap 4: kies een betaalmethode

Als u online betaalt, zou u alles zelf moeten kunnen afhandelen zonder contact op te nemen met de klantenondersteuning.

Echter,het proces kan verschillen bij het gebruik van frequent flyer-puntensaldi.De meeste luchtvaartmaatschappijen vinden het niet erg hoe u uw miles gebruikt, maar als u met iemand anders deelt, moet de tickethouder mogelijk kunnen bewijzen dat het ticket aan hem of haar is gegeven. Dit komt vooral omdat luchtvaartmaatschappijen verbieden dat hun punten worden doorverkocht.

Net zo belangrijk als bij andere vormen van betaling, moet alle betalingsinformatie van jou zijn, zodat het ticket in rekening wordt gebracht in plaats van de persoon voor wie je het ticket koopt.

Oh - wees ervan bewust dat eenIrlines belast uw creditcard meestal direct na het doen van een aankoop, dus dat is nog een reden om ervoor te zorgen dat alle informatie correct is. Een reservering moeten annuleren en opnieuw moeten beginnen kan heel vervelend zijn.

Stap 5: dubbelcheck alles!

Nadat u alle bovenstaande stappen heeft voltooid, is het verstandig om terug te gaan en alles te bekijken om er zeker van te zijn dat er geen fouten of fouten zijn. Als alles goed lijkt en klaar om te gaan, dan ben je helemaal klaar om het ticket te kopen!

Veelgemaakte fouten

Er zijn niet veel fouten die men kan maken bij het kopen van een vliegticket voor iemand anders. Door er simpelweg voor te zorgen dat alle informatie van de passagier correct is, zou u geen problemen moeten ondervinden bij het kopen van vliegtickets voor anderen.

Houd er rekening mee dat het altijd mogelijk is om een ​​vliegticket na aankoop te wijzigen, maar dat brengt meestal hoge kosten met zich mee.

Is het zelfs legaal om vliegtickets te kopen voor iemand anders dan jezelf?

Zolang de persoon met het ticket het op naam heeft staan ​​en de toeslagen zijn betaald, is er geen reden voor een luchtvaartmaatschappij om de verkoop van dat ticket te weigeren.

En zodat je het weet, als iemand anders je kaartje koopt, zal dat niet verbergen dat je dat bentvliegen met een bevelschrift. Alle persoonlijke informatie op het ticket is nog steeds van jou, dus je bent niemand te slim af. Ik dacht dat ik dat daar zou gooien ...

FAQs

Hoe voeg ik een QR-code toe aan Wallet? ›

Tik op 'Start Camera' en scan via de zoeker die verschijnt het screenshot met de QR-code op het andere apparaat. Er verschijnt een melding dat een QR-code werd gevonden. Scrol ietsjes omlaag en kies een achtergrondkleur voor je pas. Scrol helemaal naar beneden en tik op 'Toevoegen aan Wallet'.

Hoe krijg je tickets in Wallet? ›

Een ticket toevoegen aan Google Wallet
 1. U kunt uw ticket kopen via een van de volgende kanalen: De app of website van een deelnemende luchtvaartmaatschappij of locatie. Een website of app van een ticketmakelaar.
 2. Tik na de betaling op Toevoegen aan Google Wallet. Toevoegen.

Hoe maak ik een QR-code aan voor betaling? ›

Zulke QR codes kan je maken met de ING app of met Tikkie:
 1. Start de ING App en kies “Betaalverzoek”
 2. Voer bedrag in, en omschrijving. Of laat de klant zelf het bedrag invullen.
 3. Kies “Deel betaalverzoek”, en dan “QR code”. De klant scant gewoon met de camera. ...
 4. De QR code blijft 30 dagen geldig, voor alle betalers.
Jun 16, 2023

Hoe werkt de Wallet? ›

Voeg een of meer betaalmethoden toe aan Google Wallet om contactloze betalingen in te stellen.
 1. Open de Google Wallet-app .
 2. Tik bovenaan op de kaart die u wilt gebruiken. Misschien moet u swipen om de optie te vinden.
 3. Check het bericht boven uw kaart: Tegen lezer houden . U kunt nu contactloos betalen met uw kaart.

Welke app om tickets te bewaren? ›

PasNL is precies wat je ervan verwacht, namelijk een simpel digitaal hulpje voor al je klantenpassen. Zo digitaliseer je al je pasjes en kun je ze zo direct gebruiken. Daarbij wordt de barcode of QR-code ook opgeslagen. Die kun je vervolgens weer simpel laten scannen bij de winkel.

Hoe werkt een eigen Wallet? ›

Wat is een digitale wallet? Met een e-wallet kan je online en in person betalen, daarnaast slaat de wallet je betalingsgegevens op. Meestal is het een mobiele app, maar een digitale portemonnee kan ook een softwareprogramma zijn op je desktop of een programma dat is ingebouwd in je browser.

Hoe iets toevoegen aan Apple Wallet? ›

Een instapkaart, ticket of andere kaart toevoegen aan Apple Wallet op een iPhone
 1. Open de app, e-mail, melding of andere communicatie die uw instapkaart, ticket of andere kaart bevat.
 2. Tik op 'Zet in Apple Wallet'.
 3. Volg de instructies op het scherm.
 4. Tik zo nodig op 'Voeg toe' in de rechterbovenhoek.
Sep 22, 2022

Wat kun je allemaal toevoegen aan Apple Wallet? ›

In de Wallet-app kun je spaarkaarten, kortingsbonnen, instapkaarten, bioscoopkaartjes, toegangskaarten en andere soorten kaarten en pasjes op één handige plek bij elkaar houden.

Kan geen pas toevoegen aan Wallet? ›

Controleer of je Apple Pay kunt gebruiken: Neem contact op met de kaartverstrekker om te zien of deze Apple Pay ondersteunt. Werk bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, watchOS of macOS. Je apparaat moet Face ID of Touch ID hebben of er moet een toegangscode op zijn ingesteld.

Hoe QR code opslaan iPhone? ›

Dat werkt als volgt:
 1. Maak een schermafbeelding van de QR-code.
 2. Open de app Foto's.
 3. Open de schermafbeelding met daarop de QR-code.
 4. Leg je vinger op de QR-code en houd dit even vast.
 5. Kies voor de bovenste optie (in ons geval: 'Open met Safari').
Dec 8, 2022

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated: 27/08/2023

Views: 6277

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.